Open: di - zo, van 10:00 - 16:00 (nov-april) 10:00 - 17:00 (mei-okt)

Dagbesteding


Met vele mensen houden we Pluk zo mooi zoals je het dagelijks aantreft: de tuin wordt goed onderhouden, de dieren worden dagelijks verzorgd, de heemtuin krijgt veel aandacht, het winkeltje is op een aantal dagen bezet, en staan we dagelijks in de keuken om jou van iets lekkers te kunnen voorzien. Het team dat ervoor zorgt dat Pluk mooi blijft, is een mix van personeel van Reakt (onderdeel van Parnassia), freelancers van stichting Team Terra, vrijwilligers én een grote groep mensen die meewerken als dagbesteding.

We zijn doorlopend op zoek naar nieuwe "deelnemers" met een zorg-indicatie. Mocht je interesse hebben in dagbesteding of heb je een cliënt die je graag op Pluk aan de slag zou willen zien gaan, stuur dan graag Leo Rovers een email l.rovers@reakt.nl of bel 0620494129 (uitsluitend voor cliëntgerelateerde vragen)


Cliënten = Deelnemers

Wij noemen de cliënten van Parnassia die we begeleiden op Pluk "deelnemers". We zien hen niet als cliënt; we kijken naar de mogelijkheden waarnaar zij op zoek zijn en waar hun kracht ligt. Wij verwachten van de deelnemers representatief gedrag en een zekere mate van zelfstandigheid in het werken. Wij letten zo nodig goed op de problematiek en leiden dat in goede banen zodat de deelnemers als ook de bezoekers een prettige dag hebben. Deelnemers die zich aanmelden én de juiste indicatie hebben ontvangen een onkostenvergoeding van maximaal €125,-per maand.

Tuinen

Bij Pluk! hebben we maar liefst 5 hectare grond. Dat komt neer op zo’n 10 voetbalvelden. 4 hectare daarvan bestaan uit de heemtuin (een prachtig plattelandsachtig park met veel bloemen en slootjes), een fruit-pluktuin en een productietuin waar we vele groenten verbouwen. De deelnemers helpen mee bij het zaaien, oogsten, snoeien en in het algehele onderhoud.

Onze tuinen zijn geschikt voor mensen die in rust willen werken, of die werkzaamheden willen uitvoeren waar verantwoordelijkheidsgevoel bij nodig is. Werken in onze tuinen is handen uit de mouwen en er samen wat moois van maken!

Dieren

Op Pluk! hebben we katten, konijnen, varkens, geiten, kippen en vele andere dieren die door onze bezoekende kinderen en (groot)ouders bekeken en geaaid worden. Een klein aantal deelnemers houden het veld en het erf schoon, voeren de dieren, verschonen de dierverblijven en helpen de bezoekende kinderen.

Vanwege de aanwezigheid van vele kinderen en ouders, is het werken bij de dieren alleen mogelijk voor mensen met een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel en die communicatief goed zijn met kinderen en ouders. Onze deelnemers bij de dieren zijn in eerste instantie gastheer of gastvrouw.

Lunchroom

Dagelijks werken er 2-4 professionals in onze biologische en vegetarische lunchroom. Zij begeleiden vele deelnemers bij het maken van onder andere tosti’s, koffie en taarten, als ook bij het opnemen en uitserveren van bestellingen. Ongeacht hoe druk het is, de sfeer is altijd ontspannen en gemoedelijk.


Het werken in de keuken en in de bediening is geschikt voor mensen die graag omgeven zijn door anderen en waar in een fijn tempo doorgewerkt wordt. Het opnemen van bestellingen kan worden gedaan door mensen met horeca-ervaring en die binnen afzienbare tijd uit zullen stromen naar regulier werk.

Onderhoud

Met onze grote oppervlakte en vele opstallen is er veel werk te doen in het onderhoud. Bestrating, gereedschappen, dierenverblijven, communicatieborden, de algehele schoonmaak en al het andere wat maar in een bedrijf voor kan komen, is ook bij ons dagelijkse kost.

Voor het onderhoud zijn we met regelmaat op zoek naar deelnemers met werkervaring. Zulke werkzaamheden worden niet continu begeleid, dus enige mate van zelfstandigheid is wel een vereiste. Het werk is zeer belonend, want wat deze deelnemers doen is vaak goed zichtbaar!

Winkel

In onze winkel verkopen we groente en fruit van eigen land, jam, pesto en chutney uit eigen keuken, lees er hier meer over.

Het werken in de winkel is mogelijk voor iedereen die gemakkelijk contact maakt met bezoekers. Bij voorkeur wordt ons team aangesterkt door een aantal échte verkopers!

Evenementen

Met regelmaat ontvangen we grote groepen op Pluk! zoals teamuitjes van bedrijven, kleine conferenties, bruiloften en directievergaderingen. Afhankelijk van wat een groep wenst, werken de deelnemers mee in het proces. Dit kan zijn bij het maken van pizza’s in onze eigen pizzaoven, bij het klaarzetten van de tafels en stoelen of zelfs in de organisatie van het geheel.